Az ünnepek hozták össze Gianni családját

Sokat dolgoztak szülei, így gyermekkorában ritkán volt lehetősége együtt lenni velük, kivéve ünnepekkor, ezek az alkalmak kiemelt jelentőségűek voltak számára - mesélte Gianni Annoni a Duna Agapé című vallási műsorában, ahol az olasz gasztronómiai szakértő a nevelés, a család fontosságáról is beszélt.
 

Milyen szerepet játszik életünkben a nemzedékről nemzedékre hagyományozódó tudás és tapasztalat? Az életmesék és a közösségi hagyományok, hogyan befolyásolják mindennapjainkat és mennyiben járulnak hozzá boldogulásunkhoz? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Dunán szerda esténként látható Agapé legutóbbi adásában Kádár Annamária pszichológus, Dyekiss Virág néprajzkutató, Lackfi János író, költő és Gianni Annoni üzletember.

„Gyerekkoromban nagyon fontosak voltak az ünnepek, mert akkor láttam a szüleimet. Sokat dolgoztak, így ritkán volt alkalmam ezen kívül megélni a kettejükkel együtt töltött időt. Este, éjjel dolgoztak, volt, hogy hetekig nehezen találkoztam velük. Mikor együtt tudtunk lenni, az valóban ünnep volt” – árulta el a műsorban Gianni, aki kiemelte, a tradíciók erőt adnak, egyfajta támpontot, amely reményt jelent nehéz helyzetekben. Bevallotta, az ő életében is volt olyan időszak, mikor azt érezte, mindent jobban tud, mint a családja. „Ez kitérő volt az utamon, bár ekkor sem voltam egyedül. Aki kapott nevelést ugyanis, annak a lelkében mindig szól egy hang, a lelkiismerete, amit a család ad, ami elől nem tudsz, és nem is szabad elmenekülni” – mondta Gianni, aki szerint kincsként kell kezelni a családot és értékeit.

A teljes beszélgetés újranézhető a Médiaklikken, ahol 60 napig elérhetők az Agapé korábbi adásai is.

Agapé – fontos kérdések, keresztény nézőpontból, szerda esténként 21:45-kor a Dunán!

A közmédia vallással kapcsolatos tartalmai elérhetők a Bizony, Isten! YouTube-csatornán!

Olvasson tovább