Közelebb - Roma magazin: Tehetség, tudás, szerénység, egyediség

A szeptember 26-i adás tartalmából.
 

Szükség van ránk – mondja Várnai Anna, a pécsi Színes Gyöngyök Egyesület vezetője, akinek leginkább ez ad erőt ahhoz, hogy segítséget nyújtson a rászoruló családoknak. A szeptemberi iskolakezdés sokak számára jelent anyagi megterhelést, ezért az egyesület ebben az időszakban is igyekszik támogatást adni roma és nem roma családoknak egyaránt.

A művészetnek olyan gyerekekhez is el kell jutnia, akik nem családban nevelkednek fel – mondja Hanyu Zsolt festőművész, a „Tehetség esélyt érdemel” program egyik mentora. A mentorok neves festőművészek, akik gyermekotthonokban élő, tehetséges fiatalokat karolnak fel. Őket egy éven át nem csak a szakma fortélyaira, de az életre és a tudatos gondolkodásra is tanítják. A program ideje alatt született alkotásokból pedig egy kiállítás is nyílik majd, amelyre licitálni lehet, és az ebből befolyó összegből a gyermekeket támogatják.

Tehetség, tudás, szerénység, egyediség – leginkább így lehet jellemezni Balogh Roland gitárművészt, aki a mai napon ünnepli 38. születésnapját. A Junior Prima díjas jazz zenész hazánk egyik legsikeresebb előadóművésze. 2009-es montreux-i jazzgitárverseny győzelme után az Egyesült Államok legrangosabb versenyein is sikert aratott. Műsorunk további részében – egy korábbi riportunk részletével – őt mutatjuk be.

Közelebb – Roma magazin – Duna – szeptember 26., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább