Hrvatska kronika: VII. Cro-Tour kerékpártúra

A szeptember 21-i adás tartalmából.
 

– A Lakiteleki Népfőiskola, az Alapítvány a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért és a Magyar Írószövetség szervezésében augusztus 15-től 21-ig horvát, cseh, szerb, szlovák, szlovén, lengyel, román és ukrán műhelyek részvételével hetedszer tartották meg a VII. Németh László fordítótábort.

– Ausztria Burgenland tartományában élő horvátok több mint ötszáz éve őrzik anyanyelvüket, kultúrájukat és szokásaikat. Kulturális- és sportegyesületeik jelentős része együttműködik a magyarországi és szlovákiai gradistyei horvátokkal. Bár szabályozott nemzeti kisebbségi státusszal rendelkeznek, az osztrák hatóságokkal és anyaországukkal, Horvátországgal is szorosabb együttműködésre vágynak.

– A VII. Cro-Tour kerékpártúrát augusztus végén tartották az Országos Horvát Önkormányzat szervezésében. A több mint ötven résztvevő idén a Mura menti horvát települések látogatták meg, ahol a települési és a nemzetiségi önkormányzatokat látták őket vendégül. A Cro-Tour bázisa a tótszerdahelyi Fedák kúria volt, innen indultak a Mura mente megismerésére.

Hrvatska Kronika – Duna – szeptember 21., szerda, 6:45

Szerkesztő: Pavlekovics András
Műsorvezető: Balatinácz Renáta
Riporterek: Balatinácz Renáta, Majda Ivković,Füri Tamás
Operatőr :Bede Sándor, Dušan Vugrinec, Mike Ritter
Műszaki vezető : Strasszer László
Vágó: Balász Geregely, Anja Ikić
Felvételek: FA „Kolo Slavuj”

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább