Rondó: Bolgár színház Gogol nyomán

A szeptember 16-i adás tartalmából.
 

E heti adásunkban a komolyabb témáktól haladunk a könnyedebb felé.

BOLGÁR SZÍNHÁZ GOGOL NYOMÁN
Az orr az emberi arc legfeltűnőbb és legfigyelemreméltóbb része. (Jóval fontosabb a szemnél, az ajkaknál, a fülnél. Nincs vita!) Ezt Gogol is tudta. Gogol világhírű novellája nyomán a bolgár Theater 199 – Szófia produkciója is ezt gondolatot viszi tovább. És mivel korábban már láttuk Veszelka Kuncseva egy másik rendezését Budapesten, így jó orrunk volt hozzá, hogy most is remek előadást részesei lehetünk, ezúttal a Kolibri Színházban.

KULTURÁLIS AJÁNLÓ
Lengyel Intézet – A lelkem suttogása – Jerzy Jędrysiak grafikái
Jerzy Jędrysiak híres gorál családból származó, tősgyökeres zakopanei művész, akit a világ egyik legkiemelkedőbb grafikusaként tartanak számon.
A lelkem suttogása címet viselő grafikai kiállítása október 31-ig látható a Lengyel Intézetben.

Bolgár Kulturális Intézet – Edmond Dacik: Színek temploma
Aki az Andrássy úton jár mindenképpen nézzen be a Bolgár Kulturális Intézetbe, ahol lenyűgöző színek kavalkádja várja a látogatókat.
A képek alkotója Edmund Dacsik 1990-ben született Bonnban albán-bolgár családban. Egy pekingi látogatása alkalmával megihlette az Art District művészkerület és eldöntötte, hogy életét a képzőművészetnek szenteli.
A színek temploma című tárlata október 12-ig látogatható.

ANTONINA VINNYK A MAGYAR ZENE HÁZÁBAN
Antonina Vinnyk ukrán népdalénekes, énektanár és számos különböző könnyű zenei formáció tagja. Még nyár közepén a Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán egy különleges interaktív koncertre várta a nézőket, ahol a közönség több ukrán népdalt is megismerhetett mélyebben, sőt meg is tanulhatta, persze egy kis csavarral…

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – szeptember 16., péntek, 7:15
Ismétlés 13:50-től a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: pexels

Olvasson tovább