Hrvatska kronika: In memoriam Vuity István

A szeptember 14-i adás tartalmából.
 

– Átadták a Hercegszántói Horvát Iskola új épületét,
– Horvát Nyári Ifjúsági Fesztivál Szentborbáson,
– In memoriam Vuity István.

2022. szeptember 1. biztosan bekerül a Hercegszántói Horvát Iskola történetét bemutató könyvbe, ugyanis ezen a Magyar Kormány támogatásával megépült új épületszárnyat adtak át. Az ünnepélyes megnyitón mi is ott jártunk és megbizonyosodhattunk arról, hogy Hercegszántón minden előfeltételt megteremtettek az iskola sikeres jövőjéhez.

A VI. Horvát Nyári Ifjúsági Fesztivált augusztus 6-án a Duna-Dráva Nemzeti Park szentborbási állomásánál tartották. Az egész napos rendezvény számos érdeklődött vonzott Magyarország minden horvátok lakta régiójából, akik a színes műsornak köszönhetően együtt szórakoztak a csodálatos környezetben.

Augusztus 19-én életének 90. évében elhunyt Vuity István, aki hosszú éveken keresztül volt a budapesti Horvát-szerb Gimnázium igazgatója. Szeptember 6-án a Farkasréti temetőben helyezték végső nyugalomra. Utolsó útjára unokái és családjaik, rokonok, barátok és volt diákjai kísérték el. Az OHÖ nevében Gugán János elnök, a Fővárosi Horvát Önkormányzat nevében Gyurity István elnök mondott búcsúbeszédet.

Hrvatska Kronika – Duna – szeptember 14., szerda, 6:45

Szerkesztő-műsorvezető: Füri Tamás

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább