Közelebb - Roma magazin: Lehetőséget adunk a továbblépésre - mondja Farkasné Horváth Tünde, a Bagázs Egyesület munkatársa

A szeptember 5-i adás tartalmából.
 

Lehetőséget adunk a továbblépésre – mondja Farkasné Horváth Tünde, a Bagázs Egyesület munkatársa. A dányi varróprogram vezetője jól ismeri a telepen élők életkörülményeit, hiszen gyerekként a bagi cigánytelepen nőtt fel, és ott ismerkedett meg a Bagázs csapatával. A dányi program keretében hulladék anyagokból varrnak környezetbarát szatyrokat az asszonyok, amelyeket eladva tisztességes fizetést kaphatnak.

Augusztus 20. alkalmából roma előadóművészek kaptak állami díjakat. Magas színvonalú szakmai munkájáért Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át többek között Ürmös Sándor, a Magyar Állami Népi Együttes cimbalomművésze is. A következő percekben egy korábbi riportunkban őt mutatjuk be. A többi díjazott művészt a P’amende szeptember 22-i adásában láthatják majd.

Megszépült, felújított iskolában kezdik az új tanévet a sziráki iskola tanulói és tanárai. A nyár elejére újjávarázsolt iskolában, korszerű környezetben minden adott ahhoz, hogy minőségi oktatásban részesüljenek az idejáró diákok. Az általános iskola mellett szakmát, érettségit és térítésmentesen jogosítványt is szerezhetnek az itt végző gyerekek. A Nógrád megyei suliban a nyári szünet előtt jártunk.

Közelebb – Roma magazin – Duna – szeptember 5., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább