Unser Bildschirm: Blaskapelle Tidirium – Tidirium Fúvószenekar

Az augusztus 23-i adás tartalmából.
 

Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának felhívása az őszi népszámlálásra vonatkozóan – Englenderné Hock Ibolya elnök szavai a magyarországi németekhez
A német nemzetiség fennmaradása és lehetőségeinek bővülése érdekében fontos saját nemzetiségünk vállalása. A népszámlálás kérdőívének nemzetiségre, nyelvhasználatra, anyanyelvre vonatkozó kérdéseit feltétlen meg kell válaszolnia mindenkinek, aki e nemzetiséghez tartozónak érzi és vallja magát.

11. Stifolder Fesztivál Fekeden
A stifolder olyan szalámi, melynek receptjét a Stift Fulda, azaz a Fuldai Apátság birtokairól, Hessen tartományból az 1720-as években a baranyai területekre, többek között Feked községbe telepített németek hoztak magukkal az őshazából és fejlesztettek tovább az új hazában. Fekeden 2010 óta egy a búcsú előtti napon megrendezésre kerülő sváb fesztivál főszereplője. A Fekedi Dunamenti sváb Stifolderfest két év kényszerszünet után az idén ismét várta a stifoldereket és a vendégeket.

Blaskapelle Tidirium – Tidirium Fúvószenekar
A Tidirium ezúttal nem a Csillagok háborújának űrbéli járműve, hanem egy osztrák fúvószenekar, amely a cseh-morva fúvószenét kedvelők körében nagyon népszerű, több nemzetközi elismeréssel is rendelkezik. Júliusban Magyarországon jártak, Lippón adtak egy koncertet,ebből mutatunk műsorunk végén egy részletet.

Unser Bildschirm – Duna – augusztus 23., kedd, 7:15
Ismétlés aznap, 16.50-től a Duna World-ön!

Szerkesztő – műsorvezető: Gerner Éva

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább