Rondó: Wellbee tábor

Az augusztus 19-i adás tartalmából.
 

E heti adásunkban szó szerint és képletesen is fény gyújtunk a sötétségben.

LENGYEL FÓKUSZ A ZSOLNAY FÉNYFESZTIVÁLON
Július közepén néhány napra ismét Pécs lett a világ fény fővárosa. A Zsolnay Fényfesztivál olyan kulturális csemege, amely évről évre tízezreket vonz a városba. Mi is ellátogattunk a lenyűgöző élményt nyújtó fesztiválra, különösen, hogy idén a lengyel fényfestő művészek kerültek fókuszba.

WELLBEE TÁBOR
Nyaranta rengeteg különböző tematikájú tábor várja a gyerekeket. Például nyelvi, sport, kézműves vagy dráma tábor. A Wellbee viszont más. Itt a tábor célja megismertetni a résztvevőkkel korunk és a jövő kihívásait. Közösen gondolkodni arról, milyen világban szeretnénk élni és ezért mit tehetünk. És ezúttal Ukrajnából menekült gyerekek is csatlakoztak a csapathoz.

GÖRÖG IKONFESTŐ SZEMINÁRIUM BUDAPESTEN
Hogyan lesz valakiből ikonfestő, vajon elég-e csupán a rajzkészség? Milyen kapcsolat van az ikonfestészet és a hit között? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptunk a nyár elején Budapesten megrendezett görög ikonfestő szemináriumon.

FERENCVÁROSI KAVALKÁD
Június 12-én görög zene és tánc töltötte meg a József Attila lakótelepet, ahol idén is megrendezték a Ferencvárosi Kavalkádot. Adásunk végén ebből adunk egy kis ízelítőt.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – augusztus 19., péntek, 7:15
Ismétlés 13:50-től a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább