Pilisborosjenőn érzi magát igazán otthon Morvai Noémi

Az M5 műsorvezetője a közmédia turisztikai ajánlójában, a Nyaralj itthon! legutóbbi adásában a település legkülönlegesebb helyszíneit mutatta meg.
 

Néhány percnyi autóútra a fővárostól egy békés, hegyekkel és völgyekkel tarkított vidéken, Pilisborosjenő mesebeli tájain kirándulhatnak mindazok, akik egy kis feltöltődésre vágynak. Morvai Noémi, az M5 kulturális csatorna műsorvezetője itt lelte meg valódi otthonát, és mivel rendszeresen fut, jól ismeri a környék lenyűgöző látványú kilátópontjait is. A Nyaralj itthon! című műsorban megmutatta a túrázók nagy kedvencét, a Teve-sziklát, ami az állatot formázó különleges alakjáról kapta a nevét. A Nagy-Kevély délnyugati lejtőjénél megcsodálták az egri vár másolatát is, amit az 1968-ban bemutatott Egri csillagok című film forgatásához építettek. A környék legnagyobb levendulása mellett található még itt szőlőtermőterület is, hiszen a község nevében őrzi a bortermelés hagyományát.

A pilisi település érdekességeiről többet is meg lehet tudni a Nyaralj itthon! idézett adásában. További belföldi útitippek elérhetők a Médiaklikken!

Olvasson tovább