Hrvatska kronika: Baranyai horvát énekkarok

A július 20-i adás tartalmából.

– Az Országos Horvát Önkormányzat elnökét Gugán Jánost választották meg a Horvát Köztársaságon kívüli Horvát Kormánya Tanácsának élére
– Sarlós Boldogasszony napján ünnepelték Kópházán a 250-éves zarándoktemplom jubileumát
– Baranyai horvát énekkarok ,autentikus egyházi énekekből CD –t adnak ki a közeljövőben

A horvátok helyzete Bosznia-Hercegovinában, a külhoni horvát kisebbség intézményeinek megerősítése és a kivándorlók hazatérésének kihívásai – ez csak néhány téma a Horvát Köztársaságon kívüli Horvát Kormánytanács ülésén Zágrábban. Az ülésen a világ minden tájáról érkeztek a horvát közösségek képviselői, és új vezetést választottak. A Tanács új elnöke Gugán János az Országos Horvát Önkormányzat elnöke.
A kópháziak barátaikkal együtt ünnepelték a zarándoktemplom évfordulóját – amelyet negyedévezreddel ezelőtt, Sarlós Boldogasszony napján szenteltek fel a Boldogságos Szűz Mária tiszteletére.
A Baranyai Horvátok Egyesülete évek óta szervezi a Baranya megyei horvát kórusok képzését a vajdasági Aleksandra Čeliković Cvidrak karvezető irányításával. Általában egy-egy nagykoncertet tartanak , de idén a sokéves együttműködés koronájaként készül egy CD is, melyen autentikus horvát szakrális dalok szerepelnek.( 5.35 )

Hrvatska Kronika – Duna – július 20., szerda, 6:45

Szerkesztő:Pavlekovics András
Műsorvezető: Füri Tamás
Riporterek:Ivana Perkovac,Ivo Kujundžić,Pavlekovics András,Sákán Tímea
Operatőr :Bede Sándor, Boris Kavić
Műszaki vezető :Strasszer László
Vágó: Balász Geregely,Rolando Tkalec

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább