Családi emlékeibe avatta be a nézőket a pécsi paralimpikon

A közmédia Nyaralj itthon! című turisztikai magazinműsora legutóbb Pécsre látogatott, ahol a város szülötte, Sors Tamás világcsúcstartó, többszörös paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó mutatta meg kedvenc helyét, és nagymamájához köthető kedves gyerekkori emlékét is felidézte.
 

A Mecsek ékkövének tartott Pécs az ország ötödik legnagyobb városa, kiemelkedő turisztikai célpont – minden szegletében akad valami látnivaló. A Széchenyi tér, a belváros nyüzsgő központja, ahol számos látványosság megtekinthető, mint például Gázi Kászim pasa dzsámija, a Zsolnay-kút vagy Hunyadi János bronzból készült lovas szobra. Itt találkozott Molnár Csilla műsorvezetővel Sors Tamás, aki elkalauzolta őt a Zsolnay Kulturális Negyedbe, Pécs hagyományőrző városrészébe, ahol egyszerre jelenik meg a múlt, a jelen és a jövő, és elevenedik meg a Zsolnay család és a porcelángyár története.

A város egyik legszebb pontja a helyiek szerint a Misina-tető a 197 méter magas TV-toronnyal, amelyhez a paralimpikonnak egy családi története fűződik. „Nagyon kedves emlékeim kötődnek ide. A nagymamám a tévétoronyban dolgozott, ahol mindig gesztenyepürét készített nekem” – mesélte a Nyaralj itthon! adásában, amelynek epizódjaiban további útitippeket ismerhetnek meg a nézők ismert emberek tolmácsolásában. A közmédia turisztikai magazinjának pécsi kirándulása alább tekinthető meg.

https://mediaklikk.hu/video/nyaralj-itthon-2022-07-14-i-adas/

Szebbnél szebb magyarországi helyszínekkel várja a nézőket a Nyaralj itthon!  minden hétköznap új részekkel az M1 Híradóiban, valamint 20:35-től a Dunán.

A Magyarország legszebb tájairól készült összeállítások 60 napig újranézhetők a Médiaklikken!

Videó ajánló

Olvasson tovább