Hrvatska kronika: Horvát színjátszó-, báb- és irodalmi csoportok találkozója

A július 13-i adás tartalmából.
 

– Horvát színjátszó-, báb- és irodalmi csoportok találkozója
Régóta bebizonyosodott, hogy a színpadi tevékenység segíti a gyermekek beszéd- és kifejezőkészségének fejlesztését, ezért az Országos Horvát Önkormányzat a „Croatiada“ programjába a Horvát Színjátszó-, Báb- és Irodalmi Csoportok Találkozóját is beillesztette. A Pécsi Horvát Színházban négy produkciót tekinthettek meg a vendégek és a résztvevők a magyarországi horvát iskolák diákjainak előadásában.

– Országos Horvát Gyermek- és Folklórfesztivál Tótszerdahelyen
Minden nemzet értékes kulturális örökséget hordoz magában, amely egyedivé teszi. A gyermekeket megszólító hagyományok őrzése különleges értéket képvisel. A Tótszerdahelyen megrendezett Országos Horvát Gyermek- és Folklórfesztivál szervezőinek az volt a szándéka, hogy a legfiatalabb hagyományőrzőknek is lehetőséget biztosítsanak a találkozásra, egymás megismerésére és a begyakorolt koreográfiák bemutatására.

– Međugorjeba zarándokoltak a magyarországi horvát fiatalok
34 fiatal négynapos zarándokútra indult Međugorjeba, hogy az otthon maradottakért is imádkozzanak. Néhányuk lelki megtisztulást, mások megbocsátást vagy vigaszt kerestek. Mindnyájuk célja, hogy útjukkal Istent tiszteljék. Nem ajándékkal, nem magányosan, hanem barátaik társaságában.

Hrvatska Kronika – Duna – július 13., szerda, 6:45

Szerkesztő: Sákán Tímea
Riporter: Balatinácz Renáta, Sákán Tímea
Operatőr: Bede Sándor
Vágó: Gergely Balázs
Technikai vezető: Strasszer László
Műsorvezető: Balatinácz Renáta

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább