Közelebb - Roma magazin: "Egy gitárosnak az a dolga, hogy kíváncsi legyen a világra"

A július 4-i adás tartalmából.
 

A Budapesti Református Skót Misszió lelkésze, és néhány hónapja az Országos Református Cigánymisszió vezetője. Ő Sztojka Szabina, aki tizenévesen, egy nyári angol tábor hatására fordult a református közösség felé. A cigánymisszió munkájába eleinte önkéntesként kapcsolódott be, amiből idővel munkaviszony lett. Életét egyre inkább meghatározta a mások felé való fordulás és az emberek szeretete.

Eljöttem, megnéztem, itt maradtam – meséli Mezei Petra a miskolci edzőteremről, ahol elkezdte és megszerette az ökölvívást. Hamar kiderült, hogy jó sportágat választott, hiszen edzői szerint igazi tehetségről van szó. Petra mindössze két éve boxol, de már komoly eredményekkel büszkélkedhet. Legnagyobb álma, hogy kijusson az olimpiára, amire meg is van minden esélye.

Egy gitárosnak az a dolga, hogy kíváncsi legyen a világra – mondja Palásti Máté, akinek játékát a sokoldalúság, az őszinteség és a kifinomult ízlés jellemzi. A fiatal jazz-zenész most készítette el legelső lemezét, amelyen kedvenc stílusainak fúzióját játssza. Mint mondja, hangszerével ezeken keresztül tudja leginkább kifejezni érzéseit és gondolatait.

Közelebb – Roma magazin – Duna – július 4., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább