Hrvatska kronika: Nemzetközi csipkekiállítás Kiskunhalason

A június 15-i adás tartalmából.
 

– A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Szláv Filológiai Tanszéke a Fővárosi Horvát Önkormányzattal és több kerületi horvát önkormányzattal egynapos nemzetközi tudományos konferenciát rendezett Miroslav Krleža halálának 40. évfordulója alkalmából. Krleža univerzumát ezúttal az intermedialitás szempontjából vizsgálták.

– Kiskunhalas város napját egész sor rendezvény fémjelezte, többek között nemzetközi csipkekiállítás, amelyen a horvátországi csipkéknek kiemelt szerep jutott. Köztük volt a lepoglavai csipke is, amely nagy mértékben hozzájárult Lepoglava és Kiskunhalas testvérvárosi kapcsolatának létrejöttéhez.

– A pécsi horvát közösség a „Lado” Horvát Nemzeti Néptáncegyüttes koncertjével ünnepelte a Horvát Államiság Napját és a Horvát Köztársaság nemzetközi elismerésének 30. évfordulóját. Az ünnepséget a Horvát Köztársaság Főkonzulátusa és Pécs főpolgármestere rendezték. A magyar és horvát polgárok és a két nép szimpatizánsai együtt ünnepelték meg a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulóját.

Hrvatska Kronika – Duna – június 15., szerda, 6:45

Szerkesztő: Pavlekovics András
Műsorvezető: Balatinácz Renáta

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább