Rondó: Közeledik a gyermeknap

A május 27-i adás tartalmából.
 

A közeledő gyermeknap alkalmából e heti adásunkban a kisebbeknek is kedveskedünk, majd komolyabb vízekre evezünk, legalábbis zeneileg.

AESOPUS MESÉI
A róka és a holló, A kisegér és az oroszlán…, és még hosszan sorolhatnánk az ókori görög meseköltő, Aiszóposz történeteit, amelyek kicsik és nagyok számára is sok tanulsággal szolgálnak. Az Amfitheatro színtársulat a gyermeknap alkalmából válogatott a mesékből, és bemutatta legújabb előadását Aesopus meséi címmel.

A SZLÁV ÍRÁSBELISÉG NAPJA
Május 24-e a bolgár kultúra és a szláv írásbeliség napja. A hagyományokhoz híven az ünnepi szentmisét követően, a bolgár iskolások és táncegyüttesek léptek színpadra.

PRO CULTURA MINORITATUM HUNGARIAE díjátadó
A kulturális sokszínűség, párbeszéd és fejlődés világnapja alkalmából, a nemzetiségi közművelődés és kultúra területén végzett kimagasló tevékenység elismeréseként átadták az idei Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjakat.

ÖRMÉNY ZENE FELSŐFOKON
A Zene Felsőfokon c. sorozat keretében legutóbb a május 20-án Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjjal kitüntetett Gayane Dzsaghatszpanjan zongoraművész adott koncertet az Orlay utcai örmény plébánia szalonjában.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – május 27., péntek, 7:15
Ismétlés 13:50-től a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább