Hrvatska kronika: Drávai tavasz

A május 25-i adás tartalmából.
 

– A budapesti Croatica Kiadó székházában mutatták be Antun Vidić szabadkai származású horvát szerző „Sam i svoj” (Egyedül, de önmagad) című könyvét. A kötet a szerző érdekes életútját mutatja be a Líbiai-sivatagtól a végeláthatatlan kínai területekig. Alapítója volt a magyar főváros első horvát üzleti központjának és utazási irodájának, ahol ma nyugdíjas napjait tölti.

– A Pécsi Horvát Színházban a „Boka Pécsett“ című rendezvényen mutatták be dr. Vanda Babić Galić „Bokeljski zagovori” című kötetét. A könyv feledésbe merült témákat és emberi sorsokat elevenít fel, és azt is megtudhattuk milyen párhuzamokra lelhetünk a magyarországi és montenegrói horvátok között.

– Április végén Drávasztára adott otthont a „Drávai tavasz” hagyományos kulturális rendezvénynek, amelyet Sopje és Drávasztára Község Önkormányzata immár 15 éve közösen rendeznek. A rendezvényen horvátországi és magyarországi kulturális és művészeti együttesek vettek részt azzal a céllal, hogy a horvát a kulturális hagyományokat a Dráva mindkét partján tovább ápolják.

Archív felvétel:
Fellépő: LADO Horvát Nemzeti Néptáncegyüttes

Hrvatska Kronika – Duna – május 18., szerda, 6:45

Szerkesztő-műsorvezető: Füri Tamás

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: (Fotó: VNA.hu)

Videó ajánló

Olvasson tovább