Rondó: Kicsi korunk óta szokások és rutinok segítenek minket rendszerezni a világot

A május 20-i adás tartalmából.
 

Május harmadik csütörtökén ünnepeljük a Nemzetközi Visivanka Napot. Ilyenkor az ukránok világszerte felveszik legszebb hímzett ingjeiket. Budapesten ötödik alkalommal szerveztek szabadtéri Flashmobot ebből az alkalomból, de az idei felvonulás az Ukrajnában dúló háború miatt sokkal többről szólt.

Ismét Budapesten koncertezett a világhírű bolgár kavalos, Theodosii Spassov, aki ezúttal a Dresch Quartettel lépett színpadra a Fonó Budai Zeneházban.

Ötödik alkalommal szerveztek nemzetiségi kulturális és gasztronómiai nappal egybekötve amatőr labdarugó tornát Kőbányán. Kicsiket és nagyokat is színes programok várták a Bárka kertjében.

Kicsi korunk óta szokások és rutinok segítenek minket rendszerezni a világot és megtalálni benne a helyünket. Néha azonban előfordul, hogy minden a feje tetejére áll. Mit tegyünk ilyenkor? Erre keresi a válaszat az athéni Artika színház társulata zenével, tánccal és költészettel karöltve az Egy csodálatos nap című gyermekelőadásában, amelyet a X. Gyemek- és Ifjúsági Színházak Biennáléján Kaposváron mutattak be.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – május 20., péntek, 7:15
Ismétlés 13:50-től a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább