Közelebb - Roma magazin: Csipkés Vilmos cigány mesemondó történetei

 

Berzelem király,Hittonóber, Beborított Borbála. Ezek a különleges nevek a nemrég elhunyt Csipkés Vilmos cigány mesemondó történeteinek főszereplői. A borsod-megyei Arlón született tündérmesemondó már nem élhette meg a róla szóló könyv bemutatását, amelynek címe Hét esztendő, hét szempillantás.
Minden nő álma, hogy az esküvője napján úgy nézzen ki, mint egy királynő. Ehhez elengedhetetlen a csipkékkel, olykor, strasszokkal és egyéb kiegészítőkkel díszített esküvői ruhaköltemény, és persze a hozzá illő haj és a smink is. Mindezt egy helyen megkaphatják, azok a hölgyek, akik felkeresik a The Queen ruhaszalont, amelyet nemrégiben nyitott meg a Kökény házaspár.

Az esküvő, a hozzá tartozó ceremónia csak a kezdete egy férfi és egy nő közös útjának, szövetségének, ami jó esetben egy életre szól. Ilyenkor a vőlegény és a menyasszony ígéretet tesz, hogy hűségesen kitartanak egymás mellett jóban, rosszban, szegénységben, betegségben… Mégis azt látjuk, hogy csak keveseknek sikerül együtt megöregedni. Vajon mi a titok? Erről kérdeztük a Prügyön élő Horváth házaspárt, akik 50 éve társak a házasságban.

Közelebb – Roma magazin – Duna – május 16, hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább