Unser Bildschirm: Klumpakiállítás nyílt Fekeden

A május 17-i adás tartalmából.
 

Ritter Imre, a magyarországi németek újraválasztott országgyűlési képviselője az aktuális feladatokról, eseményekről
Ritter immár 3. ciklusban tagja az országgyűlésnek, először szószóló, majd az elmúlt 4 évben már képviselő volt és ismét bejutott a parlamentbe a magyarországi németség „színeiben”. Ismét ő lett a Magyarországi Nemzetiségek Bizottságának elnöke, tagja a házbizottságnak és a költségvetési bizottságnak. Munkáját folytatni és új projektekkel bővíteni szeretné.

Klumpakiállítás nyílt Fekeden
Feked a sváb népi építészet gyöngyszeme, a dunamenti svábok stifolder fesztiváljának hazája, de az élő és a megmunkált fa, valamint a fából készült praktikus lábbeli, a klumpa igazi otthona is. Az új kiállítás a svábok öltözékének hagyományos és nélkülözhetetlen darabját állítja a középpontba, de nemzetközi kitekintést is ad, bemutatja a klumpa történetét és készítésének folyamatát is.

Koncert a Bólyi Vigadóban Várnai Ferenc zenepedagógus, népzenekutató, zeneszerző tiszteletére
Várnai sváb családban született, tavaly lett 85 éves. Sokat foglalkozott egyebek között a hazai németség népzenéjével, komoly gyűjtése is van. Tanítványai, akik ma kórusokat, zenekarokat vezetnek, a születésnapra készültek egy Várnai gyűjtéseiből, szerzeményeiből összeállított német hangversennyel. A járvány miatt erre csak az idén kerülhetett sor.

Unser Bildschirm – Duna – május 17., kedd, 7:15
Ismétlés aznap, 16.50-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább