Rondó: Szolidaritási nap ukrajnáért

A május 6-i adás tartalmából.
 

E heti adásunkban az Országos Ruszin Önkormányzat felújított Gyarmat utcai székházából jelentkezünk, valamint két színházi előadást is bemutatunk nézőinknek.

SZOLIDARITÁSI NAP UKRAJNÁÉRT

A Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozó keretében április 24-én filmvetítéssel és koncerttel fejezte ki szolidaritását Ukrajnával a Nemzeti Színház. A MITEM-re meghívott, de a háború miatt a fellépését lemondani kényszerült kijevi Ivan Franko Ukrán Nemzeti Dráma Színház A boldogtalan című előadását felvételről láthatták a nézők.
Ez követően a kijevi DAKH Színház – DAKH DAUGHTERS formációja Ukrán tűz című koncert-színházi előadása sokkolta a nézőke. A társulat egy része azért hagyta el Ukrajnát nem sokkal a háború kitörése után, hogy új előadásukkal felhívják az európai közvélemény figyelmét népük szenvedésére.

MUSZA DAGH 40 NAPJA

Franz Werfel 1933-ban megjelent regénye ötezer örmény ellenállását meséli el, akik a deportálások elől a falvaikkal szomszédos hegyre menekülnek, hogy megvédjék életüket a török hadsereggel szemben.
A Musza Dagh negyven napja című regény történetéből készült musicalt láthatta ismét a közönség a RAM Colosseumban, az Urartu Örmény Színház előadásában.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – május 6., péntek, 7:15
Ismétlés 13:50-től a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább