Közelebb - Roma magazin: Sütit akarok!

A május 2-i adás tartalmából.
 

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg roma konferenciáját a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola. A tanácskozás fő témája ezúttal a tehetséggondozás és az esélyteremtés volt, amelynek kapcsán az előadók kiemelték, hogy nem csak a zene, a tánc vagy a sport, hanem például a természettudományok területén is vannak tehetségek. A rendezvény kulturális programjában a Terne Cserhaja együttes műsorát hallhatták a résztvevők.

Sütit akarok! – ezen a néven működik Menyhért Attila egyéni és különleges ízeket kínáló cukrászdája Budapesten. A tulajdonos szerint mindig tudni kell váltani, hiszen ő maga is volt már tánctanár, kőműves vagy kereskedő, az utóbbi években pedig vendéglátással foglalkozik. Színes egyéniségét azonban minden tevékenységében megőrzi, aminek köszönhetően cukrászdája különleges színfolt lett a környéken.

A napokban, április 29-én ünnepeltük a tánc világnapját. Ebből az alkalomból mai műsorunk végén Horváth Pákó Nosztalgia című koreográfiáját mutatjuk be. A produkció a hagyományos cigány népdalok és táncok értékeit helyezi a középpontba, a fiatal táncos generáció szemszögéből.

Közelebb – Roma magazin – Duna – május 2., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább