Fia mesélte el, hogyan lett színész Zenthe Ferenc

Bányamérnök édesapja közgazdásznak szánta Zenthe Ferencet, aki az érettségi után négy féléven át tanulta e szakmát az egyetemen. Végül mégis a színművészetin kötött ki, amit szüleinek egy évig el sem árult. A családi történetet fia mesélte el a Duna Álmok álmodói című műsorában.

A Közgazdaságtudományi Egyetem hallgatójaként futott össze Zenthe Ferenc véletlenül Pécsi Sándorral, a kétszeres Kossuth-díjas színésszel, aki akkor jogot hallgatott. Tőle értesült, hogy lehet felvételizni a Színművészeti Akadémiára. Bár tudta, hogy szülei nem örülnének neki, mégis elmentek és mindkettőjüket felvették, mesélte Zenthe Ferenc fia a műsorban. „Édesapám ment haza a vonaton egyedül, és azon gondolkodott, hogy mondja el ezt otthon. Végül úgy döntött, elhallgatja a történteket, de úgy egy év múlva érkezett egy levél az egyetemről, amelyben megírták, hogy a tanuló nem jelentkezett egy ideje, így lebukott. Mivel édesapám kései gyerek volt, így aztán mind a két szülő azt mondta, hátha ezt akarja, csinálja” – mesélte ifj. Zenthe Ferenc arról, édesapja, miként lett színész.

Zenthe Ferenctől sokat tanult Kautzky Armand. A Jászai Mari-díjas színművész, szinkronszínész, a Család-barát műsorvezetője az Álmok álmodóiban arról beszélt, milyen emberszerető volt, és elmondta, mi lehetett roppant munkabírásának titka.

A műsor alább újranézhető:

Álmok álmodói – hétköznap 18:45-től a Dunán!

Olvasson tovább