Rondó: Ribizli a világ végén

Az április 29-i adás tartalmából.
 

SZEGEDI NEMZETISÉGEK NAPJA
Sokszínű műsorral és táncházzal ünnepelték a Szegedi Nemzetiségek Napját április elején a Tisza parti városban, ahol több mint két évtizede sikeres és baráti a helyi nemzetiségi önkormányzatok együttműködése.

RUSZIN ÜNNEP SÁROSPATAKON
A hagyományokhoz illően, idén is Sárospatakon emlékeztek meg a magyarországi ruszinok II. Rákóczi Ferenc fejedelem születésnapjáról.

KATYNI MEGEMLÉKEZÉS
1943 tavaszán a németek tömegsírokat fedeztek fel a Katyn környéki erdőkben, a Harmadik Birodalom által megszállt területen. A mintegy 22 ezer áldozatra emlékezett Óbudán, a Katyni Mártírok Parkjában és az Óbudai Társaskörben a hazai lengyel közösség és magyar barátaik.

RIBIZLI A VILÁG VÉGÉN- UKRÁN KÖNYVBEMUTATÓ
Ribizli na kraju szvitu azaz Ribizli a világ végén címmel jelent meg az az ukrán nyelvű mesekönyv, amely a bemutató óta már több száz a háború sújtotta Ukrajnából Magyarországra menekült kisgyermekhez jutott el, hogy egy kis mosolyt csaljon az arcukra borús hétköznapokon.

PAWEŁ ZALEJSKI A MAGYAR ZENE HÁZÁBAN
Különleges koncerten vehettek részt a kortárs zene kedvelői a Magyar Zene Házában. Paweł Zalejski lengyel hegedűművész és Ariel Barnes kanadai csellóművész Nomadic Spirits című koncertjén Sztojánovits Andrea médiaművésszel együtt tisztelegtek a különféle kultúrák, nemzetiségek és művészeti ágak gyümölcsöző egymásra találása előtt.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – április 29., péntek, 7:15
Ismétlés 13:50-től a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább