Gyerekkora óta kereste, felesége által meg is találta a hitet Cseke Péter

Cseke Péter gyerekként hittel kapcsolatos kérdéseivel édesanyját ostromolta. Mikor bekerült felesége mélyen vallásos családjába, ők lettek segítői, így megtalálta azt, amit kisgyerekkora óta keresett. Minderről a Kossuth-díjas színművész mesélt a Dunán.

Cseke Péter Kossuth-díjas színművész, rendező engedett bepillantást életébe a Dunán vasárnap délelőtt látható Isten kezében című műsorban. Felidézte gyerekkorát, édesanyja alakját, akinek köszönhetően már kisbabaként a színház lett az egyik otthona. Cseke Péter hosszú évek óta a Kecskeméti Katona József Színház igazgatója, jelenleg egy vallási témájú darabot rendez, amelynek próbafolyamatába is betekinthetnek a műsor nézői. Az Ég tartja a Földet musical Árpád-házi Szent Erzsébet történetét dolgozza fel Zsuffa Tünde azonos című regénye alapján.

A darab kapcsán a színész-rendező a példaképek fontosságát hangsúlyozta. „Azt érzékelem, hogy manapság a példaképek kezdenek kiveszni az életünkből, főleg a fiatalokéból. Márpedig szükségünk van rájuk. Szent Erzsébet szerintem olyan, akire fel lehet nézni és tanulni lehet tőle” – mondta, majd hozzátette, terveik szerint külön előadást tartanak majd azoknak a fiataloknak, akik Ukrajnából menekültek hazánkba.

A műsorban Cseke Péter felesége oldalán mesélt arról is, miként találta meg mellette a válaszokat kérdéseire, amelyek már kiskora óta foglalkoztatták, és egy meghatározó élményét is felidézte.

„Az óbudai lakótelepen laktunk, az ott álló szép kis templomba többször is ellátogattam, ha valami jó ért, hogy megköszönjem a Jóistennek. Letérdeltem, imádkoztam és egyszer valóban éreztem, hogy megsimogat. Ez egy csodálatos megerősítő élmény volt” – mesélte a műsorban a színművész.

A teljes adás az alább újranézhető:

Isten kezében – minden vasárnap 8:30-tól a Dunán!

A közmédia vallási tartalmai megtalálhatók a legnagyobb videómegosztó portálon, a Bizony, Isten! csatornán

 

Videó ajánló

Olvasson tovább