Folyamatosan ugratta kollégáit Straub Dezső

Straub Dezső magánéletében is éppolyan nagy szerepet játszik a humor, mint a színpadi munkáiban. A Jászai Mari-díjas színművész a Hogy volt?! vendégeként idézett fel egy történetet, amikor egy viccel kissé túllőtt a célon.
 

Humorban nem ismerek tréfát – tartja Karinthy Frigyes elhíresült mondása, amelyet Straub Dezső is vall. A komikus színész a Duna Hogy volt?! című műsorának legutóbbi adásában nosztalgiázott, pályája legemlékezetesebb állomásai között felidézte egyik külföldi, színházi turnéjukat is, amikor Csala Zsuzsával és Forgács Gáborral utaztak Svédországba.

„Forgács Gabival sosem szerettünk repülőre ülni. Habár mindketten absztinensként voltunk elkönyvelve, ilyenkor csak vilmoskörte pálinkával tudtuk kompenzálni a félelmünket. Megfelelő állapotba kerültünk, hogy elviseljük azt a bő másfél órát. És akkor, egyszer, egy tréfánk miatt letartóztatták Csalát” – kezdte Straub Dezső, aki nagy tisztelettel beszélt a műsorban mindkét kollégájáról, és külön kiemelte, sosem sértődtek meg egy-egy jó poénon, még akkor sem, ha ők voltak az „áldozatai”.

„Akkoriban nem volt általános, hogy kést, szúró eszközöket nem lehet felvinni a gépre. Bodrogi Gyula gyűjtötte a késeket, Csala Zsuzsa pedig be is rakott neki egy szép darabot a táskájába. A vámos az ellenőrzéskor kinyitotta a csomagot, majd előhúzta a hosszú, svédacél pengét. Gáborral rájöttünk, hogy ismerünk olyan szót, amit értenek a svédek és nevetve elkezdtünk Zsuzsára mutogatni, hogy terrorista. Csalát azonnal letartóztatták, a nagykövet telefonált oda, hogy engedjék el. Száz meg száz ilyen történetünk van” – emlékezett vissza a Hogy volt?! vendégeként Straub Dezső. A teljes beszélgetés újranézhető a Médiaklikken, ahol 60 napig elérhetők a műsor korábbi epizódjai is.

Hogy volt?! – minden vasárnap 16:10-től, a Dunán!

A Hogy volt?! korábbi adásai 60 napig újranézhetők a Médiaklikken!

Olvasson tovább