Rondó: Lengyel-Magyar Barátság Napja

A március 18-i adás tartalmából.
 

Március 23-a a Lengyel-magyar Barátság Napja, ennek apropóján adásunk ezúttal Egerből jelentkezik, ahol több évszázados hagyományai vannak a magyar-lengyel kapcsolatoknak. A Heves megyei székhely a közismert turistalátványosságok mellett számos lengyel emlékhelyet is rejt, ezért nézőinket egy egri városnézésre invitáljuk műsorunkban.

Az egri lengyel emlékhelyek mellett további témáink:

LENGYEL SZAKKÖR EGERBEN
Az idei tanév elején lengyel szakkör indult az Egri Dobó István Gimnáziumban a Wacław Felczak Alapítvány támogatásával. Az Alapítvány Szirén nevű pályázatán nyert támogatást az intézmény, és az új szakkör lehetőségét a tanárok és diákok egyaránt lelkesen fogadták. De vajon miért pont lengyelül?

FELCZAK-LEMEZEK
A Waclaw Felczak Alapítvány az oktatás mellett a magyar-lengyel zenei együttműködéséket is kiemelten támogatja, amelynek ékes példája, hogy tavaly immár X. alkalommal jelentek meg a Felczak lemezek.

ZENETÖRTÉNET – SZILASI ALEX
Szilasi Alex Liszt-díjas zongoraművész tevékenyen részt vesz Chopin életművének népszerűsítésében, szerkesztője és közreadója több idegen nyelven megjelent Chopin életrajz magyar kiadásának. 2011-től a varsói Chopin Intézettel együttműködve folytatja zenetörténeti kutatásait, hangfelvételek készítésével, Chopin korabeli zongorák felkutatásával és hangzásuk hiteleshez közelálló bemutatásával.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – március 18., péntek, 7:15
Ismétlés 13:50-től a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább