Hrvatska kronika: Horvát kalendárium 2022

A március 16-i adás tartalmából.
 

Egy hete ülésezett a Bács-Kiskun Megyei Horvát Önkormányzat, amelyen az idei tervekről és aktuális kérdésekről volt szó. A megyei önkormányzati testület jelenleg 13 bácskai horvát nemzetiségi önkormányzat érdekeit képviseli. A testületi ülés után fórumot tartottak, amelyen a soron következő országgyűlési választásokról, a választópolgárok regisztrációjáról és a népszámlálásról tájékoztatták a megjelent horvát önkormányzati elnököket és képviselőket.

Tavaly év végén a Croatica Kulturális, Információs és Kiadói Nonprofit Kft. kiadásában látott napvilágot a Horvát kalendárium 2022. A magyarországi horvátok évkönyve ezúttal is egész sor érdekes írással és fényképpel mutatja be a magyarországi horvát közösség társadalmi, kulturális, politikai, sport- és hitéletét.

Barics Arnold kozármislenyi lakos életútját meghatározta horvát anyanyelve és horvát identitása. Úgy gondolja, ez is hozzájárult munkájának sikerességéhez. Már gyerekként szeretett különböző eseményeket szervezni, amit a horvát közösség érdekében most is szívesen tesz. Többet is megtudhatnak róla az „Életem képekben” című rovatunkból.

Hrvatska Kronika – Duna – március 16., szerda, 6:45

Szerkesztő-műsorvezető: Füri Tamás

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább