×

Srpski ekran: Álarcosbál Nikola Tesla Szerb Iskolában Budapesten

A március 8-i adás tartalmából.
 

– Vujicsics Tihamér utca avatása Pomázon
Mai adásunk elején Pomázra invitáljuk önöket, ahol február 23-án, azon a napon, amikor 93 évvel ezelőtt Vujicsics Tihamér zeneszerző és népzenei kutató született, felavatták az emléktábláját és átadták a forgalomnak a róla elnevezett utcát.
A Vujicsics Tihamér tér folytatásában, a szerb templom és a parókia épülete között, a jeles zeneszerző születésnapján, február 23-án számos helyi lakos jelenlétében a Vujicsics és a Söndörgő együttes fellépése jelképes bevezetés volt a róla elnevezett utca forgalomba bocsátáshoz.
Megszólalók: Neducza Nada, Ocsai Károly szobrászművész özvegye, dr. Déri Balázs, egyetemi tanár, Bakonyvári Ágnes, művészettörténész

– Szerb Kalendárium bemutatása Budakalászon
Budakalászon február 16-án mutatták be a 2022. évi Szerb Kalendáriumot, a Szerb Országos Önkormányzat kiadványát. Az évkönyvről a szerkesztők, Milenko Radić, Pera Lastić és Borislav Rus beszéltek. A Szerb Kalendárium átfogóan mutatja be a magyarországi szerb közösség társadalmi, politikai és művelődési életének különböző aspektusait. A szerzők megemlékeznek a jeles évfordulókról, de szerepelnek benne történelmi, irodalmi, néprajzi és szórakoztató témájú tartalmak is.
Megszólalók: Milenko Radic, Pera Lastic, Borislav Rus (szerkesztők)

– álarcosbál Nikola Tesla Szerb Iskolában Budapesten
A hagyományos álarcosbált idén különleges módon szervezték meg. A járványhelyzet miatt a verseny jellegű központi ünnepség helyett az osztályokon belül tartották meg az előadásokat az általános iskolában, sok zenével, édességgel és jó hangulattal fűszerezve.
Megszólalók: Mirjana Kovac, Vesna Caplar (tanítók), Angelina Radovanovic, Konstantin Vujakovic, Sofija Budai, Tatjana Pocuca, Lola Perisic, Jelena Aleksov, Teodora Kamber, Iva Taskova (diákok)

Srpski ekran – Duna – március 8., kedd, 6:45
Ismétlés aznap 13:20-tól a Duna World csatornáján.

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább