Unser Bildschirm: 30 éves a Német-Magyar Barátsági Szerződés

A március 8-i adás tartalmából.
 

30 éves a Német-Magyar Barátsági Szerződés
1992-ben Budapesten írták alá az újraegyesített Németország képviseletében Helmut Kohl kancellár és Genscher külügyminiszter, a rendszerváltás utáni Magyarország képviseletében Antall József miniszterelnök és Madl Ferenc tárca nélküli miniszter. A budapesti Nemzeti Múzeumban ünnepi ülés keretében értékelték az elmúlt 30 évet Németország és Magyarország politikusai és gazdasági életének, közéletének képviselői. A szervezők között volt a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata is, a szerződés külön kitér a nemzetiségekre.

25 éves a Magyarországi Német Ének-,Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa – beszélgetés Kreisz László elnökkel
Kreisz Lászlót a közelmúltban harmadszor választotta elnökének a közhasznú egyesület, melynek 260 hazai német ének-,zene- és tánchagyományokat ápoló együttes tagja. Az első 25 év alatt megtett útról és a jelen legfontosabb célkitűzéseiről, a minőségről, az élményről és a szakmai fejlődésről beszél számos jó példával illusztrálva.

Vágyi Heidi: Senglasl – Szentlászló – Ein ungarisches Dorf – Egy magyar falu
A Budapesti Goethe intézet kísérleti médiaprojektje, melynek eredményeiről kiállítás is készült. Következő műsorunkban hosszabban foglalkozunk vele.

Unser Bildschirm – Duna – március 8., kedd, 7:15
Ismétlés aznap, 13.45-től a Duna World-ön!

Szerkesztő-műsorvezető: Gerner Éva

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább