Hatvan év elteltével vette feleségül élete szerelmét

A 15. Házasság Hete apropóján mutatta be a Dunán látható Isten kezében című műsor a Szarvason élő 102 éves Papp Lászlót és feleségét, a 98 éves Margitka nénit. Laci bácsi két békességben telt házasság után 77 évesen vette el fiatalkori szerelmét, akivel már 26 éves házasok. Hosszú, boldog életéről mesélt könnyes szemmel Laci bácsi, aki még ma is rendszeresen biciklizik.

Isten útjai kifürkészhetetlenek, tartja a mondás, amelyet jól példáz a 102 éves Papp László élete. A magát „Trianon gyermekének” nevező Laci bácsi számára meghatározó volt, mikor felvették és szeretettel vették körül „kicsapott és ismeretlen” gyerekként a szarvasi iskolában. A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium egykori diákja vallja, hogy alma materében azt tanulta, hogy a testnek és a léleknek mindig összhangban kell lennie, és Istentől azért kapott ilyen hosszú életet, hogy bizonyságot tegyen a fiataloknak erről.

„Sokan kérdezik, hogyan élek. Azt tudom mondani, hogy szellemi és fizikai adottságokra van szükség ahhoz, hogy az ember azokat az izgalmakat, amelyek élete során érik, le tudja csendesíteni” – mesélte, könnyes szemmel visszaemlékezve diákéveire, amikor minden délután imaórára járt, este tanulás után pedig edzeni a tornaterembe.

Laci bácsi kétszer is megözvegyült, harmadik feleségével Margitkával, 26 éve élnek boldogan. Úgy érzi, ő az igazi. Szerelmük egészen az 1930-as évek végéig nyúlik vissza, egy felejthetetlen tánc dobogtatta meg szívüket. Ám a sors úgy hozta, hogy majdnem 60 év után lehetett csak teljes együtt az életük. Azt vallják, hogy Isten egymásnak teremtette őket.

A teljes adás, amelyben megnézhetik, miként élnek boldogságban Laci bácsiék, az alábbi linken érhető el.

Isten kezében – minden vasárnap 8:30-tól a Dunán!

A közmédia vallási tartalmai megtalálhatók a legnagyobb videómegosztó portálon, a Bizony, Isten! csatornán, ami a tavalyi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus óta elérhető.

Videó ajánló

Olvasson tovább