Srpski ekran: Szalagavató a budapesti Nikola Tesla Szerb Gimnáziumban

A február 22-i adás tartalmából.
 

– A budapesti MOM Művelődési Központban január 29-én került sor a budapesti Nikola Tesla Szerb Gimnázium újabb végzős nemzedékének a szalagavatójára. Mai adásunkat teljes egészében ennek az eseménynek szenteljük.
– A járvány miatti egy év szünet után a Nikola Tesla Szerb Gimnázium érettségizőinek pompás szalagavatót rendeztek. A MOM Művelődési Központ dísztermének színpadján megjelentek a három gimnáziumi osztály tanulói, több mint nyolcvan lány és fiú Magyarországról, Szerbiából és a régió más országaiból. Mindannyiuknak feltűzték a kék szalagot, a felnőttkorba lépés jelképét, valamint annak bizonyítékát, hogy hamarosan véget ér középiskolai oktatásuk a legnagyobb szerb gimnáziumban az anyaországon, Szerbián kívül. Láthatóan büszkeség és elégedettség keveredett csöppnyi bánattal az osztályfőnökök és az iskola vezetőinek arcán, hiszen ez a korosztály a képzés egy részében az iskolapadtól, társaitól és a diákélet mindennapi hangulatától fizikailag távol töltötte.
Megszólalók: dr. Jovanka Lastic, igazgató, Milan Dujmov, Izabela Danko (osztályfőnökök), Nadja Ibrahim, Patrik Urac, Danka Renovica, Tamara Terzic, Sara Popovic, Alen Benic, Bjanka Krivokapic (érettségizők)

Srpski ekran – Duna – február 15., kedd, 6:45
Ismétlés aznap 13:20-tól a Duna World csatornáján.

Korábbi adások>>>

Borítókép: MTI/Mohai Balázs

Olvasson tovább