Család-barát

Védendő értéknek tartja a házasságot a köztársasági elnök felesége

Életre szóló, jól működő kapcsolat a házasság, amelyben előfordulhatnak nehézségek, ám ezekre közösen lehet megoldást találni - erről a Házasság Hete rendezvénysorozat fővédnöke, Herczegh Anita beszélt a Család-barátban. A köztársasági elnök felesége a műsorban megerősítette, milyen jelentősége van a családi kötelékeknek, melyekre az eheti programsorozat is felhívja a figyelmet.

Immár 15. alkalommal rendezik meg a Házasság Hete eseménysorozat hazánkban. A keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával előadások, programok sokaságával hangsúlyozzák a család és a házasság fontosságát az egy héten át tartó rendezvény során. 

A központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki a Család-barát vendégeként beszélt arról, mennyire fontos, hogy a szülők jó példát mutassanak gyerekeiknek, akinek így vonzó lesz a házasság.

„Fontos szerepe van az egyensúlynak a házasságban, alá-fölé rendeltségnek nincs benne helye. Ha azt érezzük, a házasságtól többek, jobbak vagyunk, akkor jó egy kapcsolat” – fogalmazta meg gondolatait Herczegh Anita két ember szövetsége kapcsán, hozzátéve, a házasság olyan védendő érték, amely jobbá teszi a házas felek életét.

 

Az idézett beszélgetés alább újranézhető. 

A Házasság Hetéhez a közmédia idén is csatlakozott, különleges filmkínálattal, és vendégekkel, izgalmas magazinműsorokkal, amelyekről bővebben IDE kattintva olvashatnak.

 

Család-barát – új műsorvezetőkkel, a megszokott időpontban, minden hétköznap 10:25-től élőben a Dunán, válogatás a hét legjobb pillanatiból szombatonként, 10:30-tól!

További olvasnivalók