A világhírű párterapeuta szerint mindössze három kérdés megváltoztathat egy házasságot

Az öt szeretetnyelv megalkotójaként világszerte ismert párterapeuta, Gary Chapman saját házasságát azzal mentette meg, hogy megváltoztatta attitűdjét. A Házasság Hete rendezvénysorozat kapcsán a közmédiának adott exkluzív interjúban részletesen elmesélte, hogyan működteti kapcsolatát feleségével, akivel immár 60 éve házasok.

Hazánkban február 13. és 20. között 15. alkalommal rendezik meg a Házasság Hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Az idei rendezvénysorozattal  a szervezők a figyelmet a kapcsolatok tudatos gondozására kívánják irányítani. A programsorozat mottója: Maradjunk együtt. Ezzel a címmel jelent meg könyve is Gary Chapmannek, aki az esemény kapcsán saját példáját mesélte el a Duna vallási műsorának, a Lét-Igének.

Az exkluzív interjúban kifejtette, mindössze három kérdést kell feltennie az embernek, ha meg akarja változtatni a házasságát.

„Drágám, hogyan segíthetek neked? Hogyan tudom megkönnyíteni az életed? Hogyan tudok jobb férjed lenni? Ezeket kérdeztem a feleségemtől és válaszai megmutatták, hogyan szeressem őt. Három hónap múlva ugyanezeket kérdezte tőlem is a feleségem” – mondta Gary Chapman azt példázva, az ember azért van egy házasságban, hogy segítse a másikat és akkor működik egy kapcsolat, ha mindkét félnek ugyanilyen a hozzáállása.

A világhírű párterapeuta minderre akkor ébredt rá, mikor válságban volt kapcsolatuk. Hogy mi vezette el őt ezekhez a kérdésekhez, az megtudható a Lét-Ige idézett adásából az alábbi linkre kattintva.

A közmédia vallási tartalmai megtalálhatók a legnagyobb videómegosztó portálon, a Bizony, Isten! csatornán, ami a tavalyi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus óta elérhető.

Videó ajánló

Olvasson tovább