Közelebb - Roma magazin: Elindult a jelentkezés a Snétberger Zenei Tehetség Központ 12. évfolyamára

A február 7-i adás tartalmából.
 

Műsorunk elején hallgassanak meg egy felhívást! Elindult a jelentkezés a Snétberger Zenei Tehetség Központ 12. évfolyamára. A tavaly 10 éves jubileumát ünneplő programban hatvan, elsősorban roma származású, többnyire hátrányos helyzetű fiatal kezdheti meg tanulmányait júniusban, a Nemzeti Tehetség Központ által működtetett felsőörsi Snétberger Központban.

A Snétberger Tehetség Program alapítója, a Snétberger Zenei Tehetség Központ zenei- és művészeti igazgatója, Snétberger Ferenc gitárművész február 6-án töltötte be 65. életévét. Mint mondja, fiatal zenészként álmodni sem mert arról, hogy majd tanulhat és sikeres lehet, hiszen szegény cigány családban született Salgótarjánban. A következő percekben a világhírű zenész egy korábban készült kisfilmben mesél az életéről.

A Snétberger Zenei Tehetség Központ korábbi növendékei közül sokan ma már ismert alakjai a hazai zenei életnek. Közéjük tartozik a zongorista családból származó basszusgitáros, Berki Dávid is, aki szerint a zenei tehetség mellett a megbízhatóság, az alázat és a szeretet a legfontosabb összetevők ahhoz, hogy sikeres zenész legyen valakiből. Dávid bár még csak 21 éves, de már a szakma legjobbjaival játszik együtt.

Közelebb – Roma magazin – Duna – február 7., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább