Rondó: Kilencedik alkalommal rendeztek Polska Jazz Fesztivált a Opus Jazz Clubban

A január 28-i adás tartalmából.
 

Minden héten Rondó – műsorunkkal január 28-tól hetente, immár péntekenként jelentkezünk 26 percben.

E heti adásunkban a budapesti Lengyel Intézet Platán Galériájából jelentkezünk, ahol Jan Nowak grafikáiból nyílt kiállítás.

Új rovatunk a KÖNYVAJÁNLÓ, amelyben a nemzetiségek körében jól ismert személyiségeket kérünk arra, hogy ajánljanak egy olyan számukra kedves művet a nézőink figyelmében, amely mindkét nyelven elérhető Magyarországon. Sorozatunk első vendége Joanna Urbanska, a budapesti Lengyel Intézet igazgatónője.

KONFERENCIA A GÖRÖG SZABADSÁGHARC EMLÉKÉRE
Az 1821. évi görög szabadságharc 200. évfordulójának záróakkordjaként kiállítással, koncerttel és filmvetítéssel egybekötött konferenciát rendezett a Görög Intézet.

IX. POLSKA JAZZ FEST
Kilencedik alkalommal rendeztek Polska Jazz Fesztivált a Opus Jazz Clubban. Az idei koncertsorozat minden eddiginél gazdagabb volt, hiszen négy nap alatt hat formáció reprezentálta a lengyel jazz sokszínűségét, és nagy hangsúlyt fektettek a női zenészekre. Ezt mutatja az is, hogy a fesztivált Lengyelország két úttörő női zenekara, a Kamila Drabek Tercet és a O.N.E. Quintet nyitotta. Ráadásul a tercet névadója, a nagybőgős Kamila mindkét együttes tagja.

Műsorvezető: Olasz-Hartyányi Nikoletta

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – január 28., péntek, 7:15
Ismétlés 13:50-től a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább