×
Ridikül

Grosics Gyula lánya elárulta, mi történt a magyarok öltözőjében a legendás 6:3 előtt

Feszülten telt az utazás és a meccs előtt is ilyen hangulat uralkodott a magyar futball-válogatott öltözőjében, Londonban, az évszázad mérkőzésének nevezett 6:3-as diadal előtt. A kiemelkedő sporttörténelmi pillanatok előzményeiről Grosics Gyula lánya mesélt a Ridikülben, amelyben a magyar futball legendás alakjairól beszélgettek a labdarúgás világnapja alkalmából.

Egészen kislány kora óta nagy tisztelettel adózott édesapja pályafutása előtt Grosics Edina, aki a legendás kapus, Grosics Gyula második házasságából született lánya. Bár pályán játszani már nem látta az Aranycsapat kiválóságát, de az emlékezetes mérkőzésről sokat hallott gyerekkorában tőle.

„Nagyon izgult az egész csapat, már az utazás is síri csendben telt” – kezdte a történetet a Ridikül stúdiójában Grosics Edina. „Mindenki aggódott a meccs kimenetele miatt. Pályára lépés előtt az öltözőben is feszült volt a hangulat, ám Puskás Ferenc átlopózott az angolok öltőzjéhez és hallgatózott. Mosolyogva tért vissza, és azt mondta, fiúk, nincs miért aggódni, ők épp úgy be vannak rezelve, mint mi” – mesélte édesapja történetét a Ridikülben. Ami ez után következett, már történelem, a magyar futball-válogatott 6:3-ra legyőzte a kontinentális európai csapat ellen hazai pályán 90 éve veretlen Angliát 1953-ban a londoni Wembley Stadionban.

A kapuban a Fekete párduc állt, a Ridikül másik vendégének édesapja pedig az egyik gól szerzője volt. Bozsik Péter labdarúgó edző, az Aranycsapat játékosának fia is felidézte édesapja emlékét a műsorban. A fociról szóló adásban Földvári Dániel, a Cukorbetegek Futsal Válogatottjának csapatkapitánya és Nemcsák Károly, érdemes művész, a színész válogatott tagja is felelevenítette futballos élményeit. A Jászai-Mari díjas színész azonban nem érkezett üres kézzel. Hogy mit ajánlott fel a közmédia idén jubiláló Jónak lenni jó! kampányának, a teljes adásból megtudható.

Ridikül – minden hétköznap 17 órától a Duna Televízió műsorán.

 

További olvasnivalók