Rondó: Lengyel művészek alkotásait láthatjuk Tomasz Piars lengyel festőművész újonnan átadott szalonjában

A december 2-i adás tartalmából.
 

E hetii adásunkban Tomasz Piars lengyel festőművész nemrégiben átadott kortárs művészeti szalonjából az Art Salon Contemporaryból jelentkezünk. Bemutatjuk az itt nyílt első kiállítást és más témákkal is várjuk nézőinket.

KULTURÁLIS AJÁNLÓ
Inter-Cered ezzel címmel nyílt az első kiállítás Tomasz Piars lengyel festőművész vadonatúj kiállítóterében. A Budapesten látható kiállítás a lengyel művészekre fókuszál és bemutatja a művésztelepen kialakult, szoros lengyel-magyar kapcsolat eredményeit.

20 ÉVES AZ ELLINIZMOS
Idén több nemzetiségi együttes is jubileumot ünnepel, így az Ellenizmos görög táncegyüttes is. Ők is 20 évesek lettek, igaz még tavaly, de a járványügyi intézkedések miatt egy évet várniuk kellett az évforduló megünneplésére.
A családias hangulat nem volt véletlen, hiszen az együttes tagjai nagyrészt együtt nőttek fel és az elmúlt kétévtizedben még közelebb kerültek egymáshoz.

NEMZETISÉGI KONFERENCIA
Nemzetiségi értékek megőrzése és továbbadása címmel kétnapos nemzetközi konferenciát rendeztek novemberben Budapesten. Az eseményen a nemzetközi kisebbségvédelem kiemelt szereplői mellett a hazai nemzetiségi közösségek vezetői, valamint a szakpolitikai terület képviselői vitatták meg a legfontosabb kérdéseket.

A RUSZIN MŰVÉSZET REMEKEI
Egy év szünet után folytatódott a hagyomány, hogy novemberben koncert és kiállítás keretében mutatják be a Ruszin Művészet Remekeit. A Stefánia Palotában ezúttal Fedinecz Atanáz képeiből nyílt tárlat, amely nyitánya a ma 85 éves született ruszin festőművésznek szentelt jubileumi emlékévnek.

Műsorvezető: Olasz-Hartyányi Nikoletta

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – december 2., csütörtök, 6:45

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább