Közelebb - Roma magazin: A P’amende éppen 10 éve látható a közmédiában

A november 29-i adás tartalmából.
 

Cigány történetek hagyományokról, példaképekről, kultúráról és a hétköznapok hőseiről. Ez a P’amende, magyarul a Rólunk című műsorunk, amely éppen 10 éve látható a közmédiában. A jubileum kapcsán készített összeállításunkban a műsor készítői és korábbi szereplői mondják el gondolataikat a P’amendéről.

Farkas Noémi a gimnáziumban még orvosnak készült, de végül mégis a művészet felé fordult. A grafikusművész 6 éves kora óta Kanadában élt, ahonnan egy évvel ezelőtt költözött haza. A művészettel és az identitással kapcsolatos útkeresése egy olyan folyamat, amely alkotásaiban is megjelenik. Farkas Noémi grafikáiból legutóbb a budapesti Kugler Art Szalonban rendeztek kiállítást.

Tony Lakatos egyedi szaxofonjátéka csaknem 300 lemezen hallható, műfaji határok nélkül. A sokoldalú jazzmuzsikus 1958. novemberében született Budapesten, egy neves zenész cigány családban. 6 éves korában hegedülni tanult, és csak 15 éves korában kezdett el szaxofonon játszani. A negyven éve Németországban élő művész ma már világszerte az egyik legnagyobb név a szakmában.

Közelebb – Roma magazin – Duna – november 29., hétfő, 6:45

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább