Hrvatska Kronika: „Őrizlek”- Huljevné Fülöp Mária verseskötete

A szeptember 29-i adás tartalmából.
 

– „Őrizlek”- Huljevné Fülöp Mária verseskötete
Huljevné Fülöp Máriát sokan nyugdíjas tanítónőként ismerik. Horvát és magyar nyelvű újságcikkek mellett verseket is ír. Első verseskötetét Čuvam te (Őrizlek) címen jelentette meg, még a járvány előtt 2019-ben. Mária asszonyt undi otthonában látogattuk meg.

– VI. CRO-TOUR kerékpártúra Gradistyében
Hatodik alkalommal szervezte meg az Országos Horvát Önkormányzat a CRO-TOUR Országos Kerékpártúrát, amely ezúttal a gradistyei horvátok településeit érintette. Az első nap Kimlétől Kópházáig tartó 40 kilométeres szakaszán csatlakoztunk hozzájuk. A hatodik kerékpártúrán mintegy negyven kerékpáros vett részt Magyarország szinte minden horvátok lakta területéről. Három nap alatt több mint száz kilométert tettek meg. A kerékpározás mellett természetesen barátkozásra is volt idő.

– A „Gavrani Trió” Ausztráliából költözött vissza az óhazába
A közelmúltban a horvát könnyűzenei élet erősítést kapott a távoli Ausztráliából. Számaival a „Gavrani” családi trió az utóbbi hónapokban a közönséget is megnyerte magának. Miután 2017-ben családi triót alapítottak Melbourne-ben, rövid idő alatt megnyerték maguknak az ottani horvát közösséget. A következő évben a Gavrani együttes tagjai eldöntötték, hogy végleg Horvátországba költöznek és Zágrábot választják új otthonuknak.

Megszólalók:
Huljevné Fülöp Mária
Gugán János, OHÖ elnök
Handler András, CroTour társszervezője
Rónai Natália
Drinóczi Magdolna
Mijat Gavran
Tamara Gavran
Jasmina Gavran

Hrvatska Kronika – Duna – szeptember 29., szerda, 6:45

Szerkesztő: Sákán Tímea
Műsorvezető: Füri Tamás

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább