Hrvatska Kronika: Nagyon népszerű a Tanac Néptáncegyüttes hagyományos orfűi tánctábora

Az augusztus 18-i adás tartalmából.
 

Hosszabb szünet után augusztus 7-én a felsőszentmártoni Josip Gujaš Džuretin Horvát Kulturális és Sport központban tartotta rendkívüli Közgyűlését az Országos Horvát Önkormányzat. A Közgyűlésről az OHÖ elnökét kérdeztük.

A Magyar Kormány támogatásával augusztus közepéig 400 középiskolás diák nyaralt a földrengéssel sújtotta Sziszek-Monoszló megye területéről a Velencei-tónál. Öt turnusban, turnusonként 80 diák és tanár töltött tíz napot csodálatos környezetben. Az Országos Horvát Önkormányzat is részt vett ebben az örömteli kezdeményezésben. Forgatócsoportunk július közepén, egy sajtókonferencia alkalmából látogatta meg a vendégeket.

A tavalyi kényszerszünet után a múlt hónap közepén tartották meg Pécsett a 15. jubileumi Nemzetközi Kroatisztikai Tudományos Konferenciát. Több intézmény támogatásával a Magyarországi Horvátok Tudományos Intézete ezúttal is jelentős számú hazai és külföldi előadót vonultatott fel Horvátországból, Vajdaságból, Szlovákiából, akik legújabb kutatásaik eredményeiről számoltak be.

A Tanac Néptáncegyüttes hagyományos orfűi tánctáborában már néhány éve rendszeresen a „Pačići“ gyermekcsoport tagjai vesznek részt. A tábor nagyon népszerű, amit a számok is bizonyítanak, hiszen idén is több mint harminc a horvát folklórt szerető táncos vesz részt benne.

Hrvatska Kronika – Duna – augusztus 18., szerda, 6:45

Szerkesztő-műsorvezető: Füri Tamás

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább