×

Domovina: Magyarországi Szlovákok Napja 2021

A július 19-i adás tartalmából.

MAGYARORSZÁGI SZLOVÁKOK NAPJA 2021 – TARDOS
A koronavírus világjárvány miatti tavalyi szünet után július első szombatján végre ismét megrendezhették éves legnagyobb ünnepünket, a Magyarországi Szlovákok Napját. A régóta oly nagyon várt ünnepség helyszíne a Gerecse hegységben fekvő, vörösmárványáról híres festői település, Tardos volt.
Már délelőtt gyülekeztek a vendégek a Fekete Lajos Emlékháznál,
ahol a Bánhidai Regionális Kulturális Központ helyi aktivistáinak kézimunkáiból nyílt kiállítás. Ezt követően a római katolikus templomban zajlott a Magyarországi Szlovákok Napjának hivatalos ünnepsége, az ökumenikus istentisztelet, az ünnepi beszédek és az Országos Szlovák Önkormányzat 2021-es Nemzetiségünkért-díjainak valamint „Az év pedagógusa” 2020 és 2021 kitüntetéseinek átadása is.
A felhőtlen, tartalmas szórakozásról pedig a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézete regionális központjainak bemutatkozása és a hazai szlovák folklórcsoportok gálaműsora gondoskodott. Aki nem tudott ott lenni a magyarországi szlovákok éves legnagyobb ünnepén, tartson a Domovinával és műsorunkkal élje át az örömteli pillanatokat!

vágó: Pokrián Péter
operatőr: Kajtsa Zoltán, Pokrián Péter, Szél Zsolt
szerkesztő-rendező: Klausz Karola

Tartalmas szórakozást kívánunk!

Adás: 2021. július 19., hétfő, 7:15 Duna
Ismétlés: 2021. július 19., hétfő, 13:45 Duna World

Tovább a műsor oldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább