×

Domovina: A Vertigo újdonságai

A július 12-i adás tartalmából.

LÁTOGATÁSOK, MEGÁLLAPODÁSOK
Június 28-án hatnapos látogatásra érkezett Magyarországra Milan Jén PIlip, a Külhoni Szlovákok Hivatalának új elnöke. Útjának első, exkluzív, történelmi pontja az Országos Szlovák Önkormányzat és a Külhoni Szlovákok Hivatala közti dotációs, a budapesti Rákóczi úti, egykori szlovák evangélikus templom közös felújítását rögzítő szerződés aláírása volt. Június 29-én pedig Eduard Heger új szlovák miniszterelnök is Budapestre érkezett és magayar kollégáján kívül találkozott a magyarországi szlovákok képviselőivel is.
S hogy vajon Milan Ján Pilip milyen élményeket, tapsztalatokat szerzett a 6 nálunk töltött nap alatt, s milyen, a magyarországi szlovákságot segítő megállapodások születtek, kideről riportunkból.

vágó: Násztor Róbert
operatőr: Raffai Csongor, Szél Zsolt
szerkesztő: Antala Zsuzsanna

A VERTIGO ÚJDONSÁGAI
A világjárvány gyökeresen átalakította a Vertigo Szlovák Színház szerteágazó tevékenységét is. Kiváncsiak voltunk, hogy az amatőr és profi társulattal büszkélkedő, mind itthon, mind az anyaországban közkedvelt színház milyen helyzetben van, és mit terveznek a közeljövőre. Onodi Daniella igazgatónővel beszélgettünk.

operatőr – vágó: Pokrián Péter
szerkesztő: Klausz Karola

Tartalmas szórakozást kívánunk!

Adás: 2021. július 12., hétfő, 7:15 Duna
Ismétlés: 2021. július 12., hétfő, 13:45 Duna World

Tovább a műsor oldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább