Hrvatska Kronika: A horvát kormány tanácsadó testületet hozott létre Határon Túli Horvátok Tanácsa néven

A június 23-i adás tartalmából.
 

A horvát kormány tanácsadó testületet hozott létre Határon Túli Horvátok Tanácsa néven. Feladata, hogy segítse a Horvát Köztársaság kormányát a Horvátország határain túl élő horvátok felé irányuló politikájának és programjainak kialakításában és végrehajtásában. A tanácsadó testületet a Horvát Köztársaságon kívül élő horvátok képviselői alkotják, akik a közelmúltban üléseztek. A Horvát Rádió és Televízió riportja.

Egyes zarándokhelyek különleges módon vonzzák az új tapasztalatokat, a békességet, az örömöt, a szeretetet kereső embereket. Ilyen hely Révfalu is, ez a kis Dráva menti gyöngyszem, ahol június 11-én a Jézus-szíve búcsú alkalmából került megrendezésre a XIV. Országos Horvát Zarándoklat.

Június 13. Szent Antal ünnepnapja, aki a horvátok életében mindig fontos szerepet játszott. A mohácsi sokácok ezen a napon mondtak köszönetet és hálálták meg a ferencesek egész éves munkáját és tevékenységét. Szent Antalhoz imádkoztak, hogy családjukat és állataikat védje meg minden bajtól és betegségtől. A járvány után a mohácsi sokácok ismét együtt ünnepelhették meg védőszentjük napját.

Hrvatska Kronika – Duna – június 23., szerda, 6:45

Szerkesztő-műsorvezető: Balatinácz Renáta

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább