×

Domovina: Zene, ami összeköt

A június 21-i adás tartalmából.

„A JÁSDIAK A BODZÁSOK”
Ismerik-e a bodza jótékony hatásait? Kóstoltak-e már a bodzaszörpön kívül mást is, például gyalogbodza lekvárt, vagy bodzás-mákos hosszú kalácsot? Ha nem, ideje velünk tartani festői Jásdra!
Június 5-én a Bakonyban fekvő, alig több, mint 700 lakosú falucskában a helyi szlovák nyelvoktató iskola diákjainak műsorával kezdődött rég megálmodott, úgynevezett Bodzaházuk avatási ünnepsége. „Bodzavirágból, bodzavirágból, hullik a, hullik a sárga virágpor…” – szólt a Nemes Nagy Ágnes versére komponált dal, s a jásdiak csodaszámba menő kemény munkájának eredménye, a jövőben kulturális és közösségi központként, interaktív kiállítóhelyként és galériaként működő Bodzaház mindannyiunkat a bűvkörébe vont.
Ha kíváncsiak rá, egész évben várja a látogatókat!

vágó: Násztor Róbert
operatőr: Kajtsa Zoltán, Szögi Lackó
szerkesztő: Antala Zsuzsanna

ZENE, AMI ÖSSZEKÖT
Szekér Gergő színész, sound designer, énekes, zeneszerző, több tehetségkutató verseny résztvevője. Zenei tehetségét nagypapájától örökölte. S bár ez a karizmatikus énekes még nagyon fiatal, nagy élettapasztalattal rendelkezik. Nem felejtette el, hogy honnan jött, és pontosan tudja, hogy merre tart. Küldetésének tekinti hogy zenei hidakat építsen Szlovákia és Magyarország között.

operatőr – vágó: Pokrián Péter
szerkesztő: Klausz Karola

Tartalmas szórakozást kívánunk!

Adás: 2021. június 21., hétfő, 7:15 Duna
Ismétlés: 2021. június 21., hétfő, 13:45 Duna World

Tovább a műsor oldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább