Rondó: Megismerhetik Kollonay Zoltán zongoraművészt

A június 3-i adás tartalmából.
 

A pandémia miatti korlátozások enyhítése immár lehetővé tette, hogy újra rendezvényeket szervezhessenek a nemzetiségek is. E heti adásunkban először ezekről számolunk be, majd az adás második felében megismerhetik Kollonay Zoltán zongoraművészt.

VISIVANKA FLASHMOB
15 éve minden május harmadik csütörtökén ünneplik a Nemzetközi Visivanka Napot. Ilyenkor az ukránok világszerte felveszik legszebb hímzett ingjeiket. Budapesten immár negyedik alkalommal szerveztek szabadtéri Flashmobot ebből az alkalomból, hogy ne csak az ukránok láthassák milyen büszkék vagyunk az örökségünkre.

RUSZIN NEMZETI ÜNNEP
Dunaújvárosban ünnepelték idén a ruszinok a nemzeti ünnepüket, és átadták a Hodinka Antal Díjakat is

PRO CULTURA DÍJÁTADÓ
A felújított Bolgár Ház adott otthont az idei Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjátadónak, ahol a magyarországi nemzetiségek kultúrájáért végzett szakmai tevékenységeket ismerték el.

A SZLÁV ÍRÁSBELISÉG NAPJA
Május 24-e a bolgár kultúra és a szláv írásbeliség napja, amely az egyik legszentebb bolgár nemzeti ünnep. A Cirill és Metód által megalkotott szláv ábévé ünnepére a hazai bolgárok is nagyon büszkék.

KULTURÁLIS AJÁNLÓ
– A Budapest Fotófesztivál keretében a Platán Galériában kiállítás nyílt az ismert lengyel avantgárd művész, Stanisław Ignacy Witkiewicz, 19 legjobb és leginkább csodált képéből.

BESZÉLNI A ZENE NYELVÉN – Kollonay Zoltán
Kollonay Zoltán zongoraművész, zeneszerző, zenetanár és hobbiszakács. 1964-ben született Magyarországon, édesanyja görög, édesapja magyar. A budapesti és bécsi zeneakadémián tanult. Színes, improvizáló egyéniség, akinek a zeneszerzői stílusa híd a klasszikus, a görög és a könnyűzene között.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – június 3., csütörtök, 6:45

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább