×

Domovina: Új sportpálya Békéscsabán

A május 31-i adás tartalmából.
 

– Online kiadó
A SlovakUm a magyarországi szlovákság egyetlen, a vilgjárvány alatt is folyamatosan működő kiadója. Az elkövetkező hónapok is eseménydúsak lesznek, hiszen a szlovák hetilap, a könyvek és reprint kiadások mellett az idén egy különleges, Budapest szlovák vonatkozásait bemutató térképet is készítenek. Mindezekről Fuhl Imre, a társaság ügyvezetője mesélt nekünk.

– Új sportpálya Békéscsabán
A békéscsabai szlovák iskola igazán festői udvarral büszkélkedhet, mégis szűk keretük volt a gyerekeknek a sportolásra. A Miniszterelnökségtől elnyert 58 millió forintos beruházásnak köszönhetően azonban már van multifunkciós új sportpályájuk is. Erről és sok másról beszélgettünk Pecsenya Edittel, az iskola igazgatónőjével.

– Anima – Peter Župník tárlata Budapesten
A Rákóczi út 15. szám alatt található Szlovák Intézet Budapest a világjárvány okozta hosszú lezárás után május 20-án, a lőcsei származású, Párizsban és Szlovákiában egyaránt élő, a szlovák új hullámhoz tartozó Peter Župník fotóművész Anima című tárlatával nyitotta meg újra kapuit. Ismerkedjenek meg a művész rejtélyes, izgalmas világával önök is!

Tartalmas szórakozást kívánunk!

Adás: 2021. május 31., hétfő, 7:15 Duna
Ismétlés: 2021. május 31., hétfő, 13:45 Duna World

Tovább a műsor oldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább