Hrvatska Kronika: „Tetőt Horvátországnak“ humanitárius akció

Az április 28-i adás tartalmából.
 

– Magyarország nemzeti ünnepe, március 15. alkalmából Bacsmai László mohácsi plébános a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült. A kitüntetést több évtizedes papi szolgálata során, a Magyarországon élő horvát nemzetiség lelkipásztori ellátása, valamint a hitoktatás, és a közösségépítés területén végzett munkája elismeréseként kapta. Minket az érdekelt, milyen ember bújik meg a kitüntetés mögött.
– A következő összeállításban megismerkedhetnek Horváth Árpáddal, a Budapest VIII. kerületében található Jézus Szíve Templom igazgatójával. Szolgálatát a Horánszky utcai Jezsuita Központban végzi. Itt található a rend könyvkiadója, és a legrégebbi magyarországi katolikus folyóirat szerkesztősége is.
– A gradistyei horvátok „Tetőt Horvátországnak“ nevű humanitárius akciója közös fellépésre ösztönözte az osztrák és a horvát kormányt, valamint a katolikus egyházat. A gradistyei horvátok értékes adománya a napokban jut el Zágráb és Sisak-Moslavina megyék földrengés sújtotta területeire. A Kismartoni Egyházmegye „Hrvat S.A.M.“ Egyesülete köré csoportosulva kétmillió eurót gyűjtöttek össze, amiből 20 házat építenek a földrengés után otthon nélkül maradt családoknak.
– A Horvát Televízió összeállítása (HRT)

Hrvatska Kronika – Duna – április 28., szerda, 6:45

Szerkesztő-műsorvezető: Füri Tamás

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább