Rondó: Április 22. a Föld Napja

Az április 22-i adás tartalmából.
 

Április 22. a Föld Napja. A világmozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Fontos kiemelni, hogy igenis mindenki tehet azért, hogy egy élhetőbb bolygót teremtsünk.
Mindehhez cselekednünk kell és közben pedig nem szabad elfelejtenünk, hogy honnan jöttünk és milyen történelmi emlékeket viszünk magunkkal.
A Rondó adásában erről lesz szó.

Greening of the Planet
A bolygó zöldítése címen világméretű kezdeményezés indult Ukrajnából. Április 10-én 100 országban mintegy 100 millió fát ültettek el az ott élő ukránok, valamint a nagykövetségek dolgozói. A projekt célja az ökoszisztéma egyensúlyának helyreállítása és egyúttal példamutatás a fiatal generáció számára, hogy ők is tehetnek a bolygónk jövőjéért.

KATINY ÉS SZMOLENSZK
Az április szomorú hónap a lengyel legújabbkori történelemben. Az 1940-es katyni mészárlás és a 2010-es szmolenszki repülőgép katasztrófa áldozatairól is ebben a hónapban emlékeztek meg. A két tragédia azonban nem csak a lengyelek fájdalma.

ÖRMÉNY IDENTITÁS
Április 24-e az Örmény Genocídium Emléknapja, ebből az alkalomból Garaguly István vezetésével az Orlay utcai örmény templomban különleges kis kvartett állt össze, akik közül mindannyian másként kötődnek az örménységhez.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – április 22., csütörtök, 6:45

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább