Domovina: Újra van jelenléti oktatás az általános iskolákban és az óvodákban

Az április 26-i adás tartalmából.

NEKROLÓG – ÁPRILIS 17-ÉN ELHUNYT NOBIK ERZSÉBET EVANGÉLIKUS LELKÉSZ

Április 17-én, életének 81. évében elhunyt Nobik Erzsébet szarvasi evangélikus lelkész. Az Evangélikus Akadémia elvégzése után 1977-ben kezdte meg lelkészi szolgálatát Csabacsűdön. Utána Galgagyörkön, Kondoroson, majd szülővárosában Szarvason szolgált. Bekapcsolódott a Magyarországi Szlovákok Szövetsége és az Országos Szlovák Önkormányzat munkájába. Hosszú évekig volt a magyarországi szlovákok szlovák nyelvű utazó lelkésze. Ezzel a szolgálattal hirdette Isten igéjét a magyarországi szlovákok által alapított gyülekezetekben. Nyugdíjba vonulása után az ország számos szegletébe hívták szlovák nyelvű istentiszteletek megtartására. Munkatársa volt az Anyanyelvünkön című szlovák rádióműsorunk vallási félórájának is.
Nobik Erzsébet búcsúztatója április 29-én, csütörtökön 11.00 órakor lesz a szarvasi Ótemplomban. Földi maradványait a családi kriptában, a szarvasi Ótemetőben helyezik végső nyugalomra. A jövő heti Domovinában a róla készült felvételekkel emlékezünk rá. Nyugodjon békében!

Szerkesztő: Bencsik János
Operatőr: Szél Zsolt
Vágó: Raffai Csongor

Újra van jelenléti oktatás az általános iskolákban és az óvodákba is visszatérhettek a gyerekek

Magazinunk további részében az Országos Szlovák Önkormányzat fenntartásában működő oktatási intézményekbe hívom önöket. Kameránkkal mi is ott voltunk, amikor ezek az iskolák április 19-én újra megnyitották kapuikat.Kíváncsiak voltunk, milyen hangulatban tér vissza az élet ezekbe az épületekbe, és hogyan vészelték át a tanárok és a diákok az elmúlt időszakot.

Technikus: Kádár Péter, Raffai Csongor
Vágó: Raffai Csongor
Operatőr: Kajtsa Zoltán, Szél Zsolt, Tóth István
Szerkesztő- rendező: Bencsik János

Tartalmas szórakozást kívánunk!

Adás: 2021. április 26., hétfő, 7:15 Duna
Ismétlés: 2021. április 26., hétfő, 13:45 Duna World

Tovább a műsor oldalára >>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2021/04/02-5-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább