×

Domovina: Postcovid

Az április 19-i adás tartalmából.

POSTCOVID
A koronavírus világjárvány már több mint egy éve az életünk része, s számos áldozatot szedett mind itthon, mind anyaországunkban, Szlovákiában. Mai műsorunkban olyan magyarországi szlovákokkal találkozhatnak, akiknek sikerült legyőzniük ezt a kegyetlen betegséget.

– Első állomásunk Békéscsabán, a Püski családnál van. Püski Bence Szlovákiában, Nyitrán tanul. A négytagú családból ő fertőződött meg, bár az idős nagymama miatt is nagyon izgultak és minden előírást betartottak. Vajon hogyan sikerült megelőzni a továbbfertőződést?
– A budapesti Ozvena Szlovák Kórus 26 tagjából 22-en kapták el a betegséget, s a világjárvány rájuk nagyon kegyetlen csapást mért… Hogyan tovább, miből merítenek erőt? Vezetőjük, Hollósy Tiborné osztja meg velünk gondolatait.
– Karkus Katalin az Országos Szlovák Önkormányzat ifjúsági referense, Kiss Andrea pedig a szlovák hetilap újságírója. A két alföldi barétnő közös lakást bérel Budapesten. A koronavírus – valamilyen csoda folytán – csak egyiküket sújtotta. Vajon hogyan gondolkodnak ők az elmúlt évről, miben találtak új kihívást, megnyugvást, vigaszt?

gyártásvezető: Rózsa Csilla
világosító, technikus: Raffai Csongor
vágó: Násztor Róbert
operatőr: Szél Zsolt
szerkesztő-rendező: Antala Zsuzsanna

Tartalmas szórakozást kívánunk!

Adás: 2021. április 19., hétfő, 7:20 Duna
Ismétlés: 2021. április 12., hétfő, 13:45 Duna World

Tovább a műsor oldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább